VÅRA SÅGADE TRÄVAROR

Vi sågar både furu och gran i våra sågverk i Forssjö Bruk och Åkers Styckebruk. Granen och klenare furuvaror vidareförädlas till största delen i Sandåsa. En del sågade volymer går direkt till Svenska träindustrier ute i landet eller till kunder i Europa. Alla grövre furuvolymer exporteras huvudsakligen till Nordafrika, Saudiarabien och andra Mellanösternländer.

Följande dimensioner sågar vi

FURU

SB = sidobrädor C = centrum

GRAN

SB = sidobrädor C = centrum

Skeppningsmärken

 

VÅRA FÖRÄDLADE TRÄVAROR

Vi tar ännu ett steg mot att möta våra kunders önskemål genom att förädla våra trävaror. Vi hyvlar, målar, tryckimpregnerar, fingerskarvar, kapar och paketerar och levererar allt efter kundens specifikation.

IMPREGNERAT
GRUND OCH MELLANSTRUKET
FINGERSKARVAT
KONSTRUKTIONSVIRKE
EXAKTKAPAT
URHAK

Miljödokument 

Nedan finner Ni miljödokument om våra förädlade varor som prestandadeklarationer, säkerhetsblad, byggvarudeklarationer och övrig bra att veta information. 

HYVLAT
RÅSPONTLUCKOR
SPECIAL

TIPS! 

Kolla in våra skisser för våra standardprofiler. 

Jämför sedan med den profil du har idag. Saknar du någon profil eller har en egen så kontakta oss för en offert, vi kan i mån av tid producera efter dina önskemål.

VI ÄR CERTIFIERADE OCH ENGAGERADE

Vi har en kontinuerlig dialog med branschorganisationer och vi är mångcertifierade.

Ni ska kunna lita på oss som leverantör. 

Vi är medlemmar i Svenskt Trä som är en del av Skogsindustrierna i Sverige.

Vi är certifierade enligt CMP. Certifierad Målad Panel är ett system för kvalitetssäkring av industriellt ytbehandlade utvändiga paneler.

Vilma är bygg- och järnhandelsbranschens verktyg för kvalitetssäkring av pris- och artikelinformation

Vårat impregnerade virke är NTR-märkt. Det säkerställer att vi använder en korrekt impregneringsprocess. Dessutom har du som konsument en 20 årig rötskyddsgaranti!

Vi är FSC®-certifierade. Logolicensnr: FSC® C125401. FSC® är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Vi är PEFC™-certifierade. Logolicensnr: PEFC™/05-32-197. Målsättningen är att utveckla ett uthålligt privatskogsbruk med god balans mellan de tre grupperingarna, skogsproduktion, miljö och sociala intressen. 

KD 56°C/30 min-märket är ett svenskt sundhetsintyg för trävaror. Det intygar att träet är torkat i en virkestork och samtidigt värmebehandlat.

CE-certifikatet avser maskinellt hållfasthetssorterat konstruktionsvirke. Certifikat gäller för sågat, förädlat och fingerskarvat.  Certfikatet har utfärdats av RISE (tidigare SP)

 

BIPRODUKTER

Alla biprodukter från sågverken och träförädlingen tas tillvara och blir antingen till biobränsle eller förädlas till andra produkter.

BRIKETTER
FORSSJÖ PELLETS

E-post: info(a)sandasa.se

Sandåsa Träförädling 

+46(0)152-25000 (växel)

Besöksadress 

Sandåsa Timber AB 

Sandåsa 

645 94 Strängnäs

Åkers Sågverk, Åkers Styckebruk 

+46(0)159-31615 (växel)

Besöksadress 

Sandåsa Timber AB 

Forssa 

647 52 Åkers Styckebruk

Forssjö Bruk, Katrineholm 

+46(0)150-73400 (växel)

Besöksadress 

Sandåsa Timber AB 

Forssjö Bruk

641 93 Katrineholm

All behandling av personuppgifter sker enligt bestämmelserna i dataskyddsförordningen. Mer information hittar du här.