VÅRA SÅGADE TRÄVAROR

Vi sågar både furu och gran i våra sågverk i Forssjö Bruk och Åkers Styckebruk. Granen och klenare furuvaror vidareförädlas till största delen i Sandåsa. En del sågade volymer går direkt till Svenska träindustrier ute i landet eller till kunder i Europa. Alla grövre furuvolymer exporteras huvudsakligen till Nordafrika, Saudiarabien och andra Mellanösternländer.

_MG_8881.JPG
 

Följande dimensioner sågar vi

FURU

SÅGAT FURU.png

SB = sidobrädor C = centrum

GRAN

SÅGAT GRAN.png

SB = sidobrädor C = centrum

Skeppningsmärken

ar.jpg
foso.jpg
 

VÅRA FÖRÄDLADE TRÄVAROR

Vi tar ännu ett steg mot att möta våra kunders önskemål genom att förädla våra trävaror. Vi hyvlar, målar, tryckimpregnerar, fingerskarvar, kapar och paketerar och levererar allt efter kundens specifikation.

_MG_9088c kontor gavel_edited.jpg

Miljödokument 

Nedan finner Ni miljödokument om våra förädlade varor som prestandadeklarationer, säkerhetsblad, byggvarudeklarationer och övrig bra att veta information. 

TIPS! 

Kolla in våra skisser för våra standardprofiler. 

Jämför sedan med den profil du har idag. Saknar du någon profil eller har en egen så kontakta oss för en offert, vi kan i mån av tid producera efter dina önskemål.

VI ÄR CERTIFIERADE OCH ENGAGERADE

Vi har en kontinuerlig dialog med branschorganisationer och vi är mångcertifierade.

Ni ska kunna lita på oss som leverantör. 

svenskt_tra_logotyp_neg.png

Vi är medlemmar i Svenskt Trä som är en del av Skogsindustrierna i Sverige.

cmp_v9.png

Vi är certifierade enligt CMP. Certifierad Målad Panel är ett system för kvalitetssäkring av industriellt ytbehandlade utvändiga paneler.

Certifierad_vilma_leverantör.png

Vilma är bygg- och järnhandelsbranschens verktyg för kvalitetssäkring av pris- och artikelinformation

träskydd.png
ntra.png

Vårat impregnerade virke är NTR-märkt. Det säkerställer att vi använder en korrekt impregneringsprocess. Dessutom har du som konsument en 20 årig rötskyddsgaranti!

FSC2b4yTc.jpeg
FSC24dfum.jpeg

Vi är FSC®-certifierade. Logolicensnr: FSC® C125401. FSC® är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

pefc-logo eng.png

Vi är PEFC™-certifierade. Logolicensnr: PEFC™/05-32-197. Målsättningen är att utveckla ett uthålligt privatskogsbruk med god balans mellan de tre grupperingarna, skogsproduktion, miljö och sociala intressen. 

kd2.PNG

KD 56°C/30 min-märket är ett svenskt sundhetsintyg för trävaror. Det intygar att träet är torkat i en virkestork och samtidigt värmebehandlat.

rise_logo_rgb_Dr44Mov.png

CE-certifikatet avser maskinellt hållfasthetssorterat konstruktionsvirke. Certifikat gäller för sågat, förädlat och fingerskarvat.  Certfikatet har utfärdats av RISE (tidigare SP)

 

BIPRODUKTER

Alla biprodukter från sågverken och träförädlingen tas tillvara och blir antingen till biobränsle eller förädlas till andra produkter. I Forssjö bruk, Katrineholm, är vårat dotterbolag, Forssjö Pellets beläget. 

_MG_8535.JPG