Sandåsa Timber söker platschef till sågverket i Åkers styckebruk

Motiveras du av att vara en del av ett tryggt och stabilt företag med siktet framåt? Nu söker vi dig som vill bli en viktig och avgörande faktor till organisationens hållbara tillväxt. Genom rollen som platschef för sågverksanläggningen i Åkers styckebruk ges du möjligheter att utveckla och att utvecklas. Ta steget och börja hos oss på Sandåsa Timber!

Om rollen

Som platschef har du övergripande ansvar för vår verksamhet i Åkers styckebruk och dess resultat. I ditt fokus ligger att utveckla produktionen, personalen, arbetsmiljön och verksamhetens lönsamhet.  Du ingår i företagets ledningsgrupp och utbyter erfarenheter med våra två andra anläggningar i Sandåsa i Strängnäs och Forssjö bruk i Katrineholm. Stort engagemang är grunden till utveckling och ökad lönsamhet, och med ditt team skapar du det.

I de dagliga arbetsgifterna ingår bland annat att:

  • vara med och utveckla produktionen för ökad lönsamhet
  • leda verksamheten med ett coachande och tillitsfullt förhållningssätt
  • ansvara för sågverkets resultat
  • utveckla medarbetare i organisationen.

Vem är du?

Vi tror att du har gedigen erfarenhet som ledare och motiveras av att utveckla andra människor. För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du har god förmåga att engagera och svetsa samman ditt team för att de dra åt samma håll som du. Genom att arbeta strategiskt planerar du för att möta uppsatta mål. Med en prestigelös och positiv framtoning coachar du dina medarbetare och bygger relationer internt såväl som externt. Du har lätt att kommunicera med människor och medarbetare på olika nivåer och din nyfikenhet gör dig till en skicklig relationsbyggare.

Du har arbetat i en liknande roll eller med produktionsledning tidigare inom tillverkande industri. Erfarenhet inom träförädling/sågverk är starkt meriterande.

Vilka är vi?

Sandåsa Timber är ett modernt familjeföretag med lång tradition. Företaget grundades i början av 1920-talet och drivs i dag av tredje och fjärde generation tillsammans. Vi brukar säga att vi är det lilla företaget i det stora och här får du möjlighet att ta ansvar och vara involverad i hela kedjan, från skog till färdig produkt. Här samarbetar du med personal med stort engagemang på våra anläggningar. Hos oss tar du plats i ett företag med ett starkt varumärke och med ambition att ständigt arbeta med förbättringar och skapa hållbara produkter och långsiktiga relationer med leverantörer och kunder.

Vi har tre anläggningar som alla ligger i Sörmland: Trävaruförädlingen i Sandåsa, sågverket i Åkers styckebruk och sågverket i Forssjö bruk. På anläggningen i Forssjö bruk drivs Sandåsa Timbers systerföretag Forssjö Pellets. Tillsammans utgör Sandåsa Timber AB och Forssjö Pellets AB Sandåsagruppen.

Vad erbjuder vi dig?

Som platschef på sågverket i Åkers styckebruk får du medarbetare med stort kunnande och personligt engagemang i verksamheten. Vi erbjuder dig en arbetsplats med modern och högteknologisk utrustning som vi ständigt strävar efter att trimma och förbättra. Dessutom får du vara med att bidra till samhällets gröna omställning genom att arbeta med trä, som är förnyelsebart och klimatsmart. Vi erbjuder dig som platschef goda karriärmöjligheter inom Sandåsagruppen.

Ansökan

Skicka din ansökan redan idag! Sista ansökningsdatum är 31 januari 2024, men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Mejla meritförteckning och medföljande personligt brev eller frågor om tjänsten till louise.gyllengahm@sandasa.se. Konfidentiell ansökan garanteras.

 

Genom att skicka in din ansökan till oss samtycker du till att vi hanterar och lagrar dina personuppgifter i enlighet med GDPR under hela rekryteringsprocessens gång. Vi hanterar enbart personuppgifter som är relevanta och nödvändiga för rekryterings- och urvalsprocessen (t.ex. namn, mejladress, telefonnummer, utbildning, tidigare anställningar). Personuppgifterna hanteras inte i några andra syften än urval för rekrytering. Inga känsliga personuppgifter lagras. Du kan när som helst dra tillbaka till samtycke genom att mejla till louise.gyllengahm@sandasa.se.